Pénzügy

Esett a Citigroup negyedéves profitja

A New York-i székhelyű bank 3,8 milliárd dolláros, részvényenként 1,24 dolláros profitot ért el a szeptemberrel végződött három hónapban az egy évvel ezelőtti 4,3 milliárd dolláros, részvényarányosan 1,35 dolláros nyereség után.
Wall Street-i elemzők részvényenként csak 1,15 dolláros eredményt vártak.

Az Egyesült Államok harmadik legnagyobb bankjának bevétele 5 százalékkal, 17,76 milliárd dollárra csökkent ugyanebben az időszakban, elemzők itt is kevesebbet, 17,29 milliárd dollárt prognosztizáltak.
A tavalyinál gyengébb eredmény egyik oka a bank szerint, hogy az alacsonyabb piaci aktivitás miatt 34 százalékkal csökkent az értékpapír-kereskedésből származó bevétele.

A Citigroup rendelkezik a legnagyobb kitettséggel világszerte a nagy amerikai bankok közül. Az utóbbi időben kilépett több kevésbé jövedelmező tevékenységből, átstrukturálta az adminisztrációt és elbocsátásokra is sor került.
Magyarországon az Erste Bank, Csehországban a Raiffeisen bank vásárolta meg a Citibank lakossági és hitelkártya üzletágait. A Citi Magyarországon továbbra is kiszolgálja vállalati és intézményi ügyfeleit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik