Pénzügy

Netrisk.hu: megállt az online lakásbiztosítások átlagdíjának csökkenése

Az év első nyolc hónapjában megállt az online lakásbiztosítási szerződések átlagdíjának lassú csökkenése, az ügyfelek átlagosan 22 400 forintot fizettek szerződésenként évente, ami megegyezik a tavalyi átlagos díjmértékkel - közölte az online biztosításközvetítő portál pénteken.

A közlemény szerint az elmúlt pár évben a lakásbiztosítási átlagdíjak évről évre 1-2 százalékkal csökkentek, az idén azonban ez a tendencia megállt. Az eltelt időszak alapján még nem lehet megállapítani, hogy időszakos megtorpanásról van-e szó, vagy pedig a casco díjakhoz hasonlóan, a lakásbiztosítási díjak alakulása is trendfordulóhoz érkezett – tették hozzá.

A díjak település- és lakástípusonként is eltérnek: a legtöbbet, átlagosan 27 700 forintot a fővárosiak fizetnek ingatlanjaik biztonságáért, a megyeszékhelyeken 21 800 forintot, míg a többi településén 21 000 forint az átlag díjszint.

A lakásbiztosítások a társasházi lakásoknál a legolcsóbbak, országos szinten 14 300 forintos átlagdíjjal kalkulálhatnak az ügyfelek, sorházakra, illetve ikerházakra 25 000, illetve 26 700 forint, míg családi házaknál 29 500 forint az éves díj átlagosan.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik