Pénzügy

Óriási blama az állami kukaholding, már áprilisban el kellett volna indulniuk

kukas-auto(960x640).jpg (Array)
kukas-auto(960x640).jpg (Array)

Nem tudott felkészülni a feladatára az elvileg idén április elsejétől induló állami kukaholding, a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV) – írta a Népszabadság.

Eddig informatikai és egyéb problémák miatt nem tudták ellátni a feladataikat, emiatt a második negyedévre vonatkozó számlák 30 százalékát nem tudták kiküldeni szeptember vége felé se.

Az állami kukaholding feladata az lett volna, hogy a lakosság nekik fizesse a szemétszállításért a pénzt, ők pedig majd visszaosztják a cégeknek egy képlet alapján. Csak ezt nem sikerül az éles indulás után fél évvel se megoldaniuk, mert azzal szembesültek, hogy az “érintett 138 hulladékszállító cég eltérő nyilvántartásainak összefésülése” nehéz nekik.

Eddig gyorssegélyekkel oldották meg, hogy ne álljon le sehol a szemétszállítás, mert abból nagy blama lenne bárhol, és veszélyes is. Pillanatnyilag azt mondták a lapnak, hogy a végleges, működő számlázási rendszert a legfrissebb hírek szerint október elsejétől tervezik beüzemelni.

A lényeg tulajdonképpen az, hogy miután nagy erőkkel államosították a szemétszállító cégeket, utána azok jelentős részét veszteséges működésre kényszerítette a kormány a különbözői adóival és díjaival.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik