Pénzügy

30 milliárdos állami hitelből veszi meg valaki a Hunguest szállodaláncot

szallodai-szoba(210x140).jpg (Array)
szallodai-szoba(210x140).jpg (Array)

A Jászai Gellért érdekeltségébe tartozó Konzum-csoport vásárolja meg a korábban Leisztinger Tamás érdekeltségébe tartozó Hunguest szállodalánc 14 szállodáját. (Kivéve a lillafüredi, a szegedi, az osztrák és a montenegrói szállodákat, ezeket megtartja Leisztinger).

Most kiderült az is, hogy Jászai cégcsoportja mindezt Eximbankos hitelből fogja megvenni – írta a Heti Válasz.

Akárcsak korábban

  • Andy Vajna a TV2 felvásárlását
  • Garancsi István a Kopaszi-gátnál felhúzott lakóparkjának fejlesztését
  • és a Rogánékhoz bekötött arab üzletemberek a Párisi udvar felújítását

Az állami, exportügyleteket hitelező Eximbank 80 millió eurós (25 milliárd forint) kerettel finanszírozza a Hunguest Hotelst. Illetve 4,8 milliárd forintos hitelt kap a Konzum PE Magántőkealap az Eximbanktól és az MKB-tól.

Kicsoda Jászai Gellért?

A hivatalos vevőt, Jászai Gellértet jóformán az összes magyar milliárdos strómanjaként emlegették már idehaza

– válaszol a Heti Válasz.

A kétezres években biztosan közel volt a szocialista kormányhoz, a 444.hu úgy értesült, mostanában Tiborcz István körül bukkan fel. A Válasz szerint ellenben Mészáros Lőrinchez áll közel.

(Heti Válasz)

FRISSÍTÉS: Cikkünk megjelenése után a Hunguest Hotels közölte: cáfolja azokat a híreszteléseket, melyek szerint az Eximbank és az Erste Bank 25 milliárd forintos (80 millió eurós) hitelt biztosítana a társaság számára. A vállalat hiteleinek refinanszírozása nem a társaság felvásárlásának része, hanem annak előfeltétele. Mint írják, a bankok által biztosított hitelösszeg azonban az általános banki gyakorlatnak megfelelően nem azonos a folyósító pénzintézetek által a társaság vagyonelemeire bejegyzett biztosíték mértékével – annak nagyjából a fele.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik