Pénzügy

Durván megdrágíthatja a számlát a banki sms

Úri huncutság vagy nélkülözhetetlen szolgáltatás, megoszlanak a vélemények. Egy biztos, nem olcsó mulatság, ha SMS-ek útján szeretnénk naprakészek lenni bankszámlánkkal kapcsolatban. Jellemzően 20-40 Ft-ba kerül egy üzenet, számos esetben pedig még egy fix havidíjjal (50-250 Ft) is számolni kell – írja a Bankmonitor.hu.
banki sms díjai BankmonitorA díjszabás persze erőteljesen függhet attól, hogy milyen számlacsomaggal, vagy éppen bankkártyával rendelkezünk. Általános banki gyakorlat például, hogy a tehetősebb ügyfeleknek szánt bankszámláknál és bankkártyáknál kedvezőbb feltételekkel vehetőek igénybe az sms-szolgáltatások. A fenti táblázat összeállításakor egyébként azokra a számlacsomagokra koncentráltak, amelyeket a bankok az átlagembernek kínálnak, teljesen hétköznapi használatra.

Áttekintésük szerint teljesen hétköznapi bankszámlahasználat mellett átlagosan kétszer annyiba kerül bankszámlánk fenntartása, ha minden számla- és kártyamozgásról SMS-t kérünk, mintha egyáltalán nem veszünk igénybe ilyen szolgáltatást.

Ha kíváncsi rá, hogyan lehet elérni, hogy üzenetet is kapjunk a bankszámlamozgásokról, de az ne is kerüljön túl sokba, akkor cikkükben több tippet is kaphat ehhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik