Pénzügy

Szépen jön fel az online hitel

tn-onlineb (Array)
tn-onlineb (Array)

Idén az első félévében a tavalyinál 19 milliárd forinttal több személyi kölcsönt folyósítottak a bankok, ez 61 százalékos növekedés. A hazai Sberbank tapasztalata pedig azt mutatja, hogy már nem csak az érdeklődés, de az igénylés is egyre nagyobb mértékben történik interneten keresztül.

Az utóbbi 12 hónapban 841 milliárd forint lakossági hitelt helyeztek ki,  ebből 441 milliárd volt lakáshitel, 290 milliárd pedig fogyasztási hitel. A lakossági hitelügyintézésben mindjobban előtérbe került az internetes felületeken történő érdeklődés, amelyből egyre több tényleges hitelfelvétel valósul meg. A netes hiteligénylések mennyisége elkezdett felzárkózni a legnagyobb mértékben az online térben bonyolított pénzügyi tevékenységek köréhez, amelyet továbbra is a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás megkötése vezet – állapította meg Sberbank.

A bankok igyekeznek mindinkább a digitális megoldások felé fordulni, ám ez sok esetben mindössze a banki weboldal fejlesztésére és a mobilalkalmazásra korlátozódik. Pedig az internetes hozzáféréssel rendelkező banki ügyfeleknek 42 százaléka nem is tudja, hogy bankjának egyáltalán van-e okostelefonos applikációja és mindössze 15 százalék az, akik aktívan használják is.

Tapasztalataink szerint már a termékfejlesztéskor figyelembe kell venni az online térben mozgók igényeit. A lehető legtöbb információ legyen elérhető a termékről, sőt akár igényelni is lehessen online- mondta Fodor Tamás, a Sberbank Magyarország Zrt. lakossági üzletágért felelős igazgatója. A bank személyi kölcsöne esetében például az érdeklődők 70 százaléka interneten keresztül érkezik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik