Pénzügy

Minden AXA-ügyfél OTP-s lesz novembertől

otp (Array)
otp (Array)

Az OTP Bank még februárban jelentette be, hogy megveszi az AXA Bank magyarországi üzletágát, aztán megkapták a GVH áldását is, mostanra pedig már eljött az ideje annak is, hogy az ügyfeleket értesítsék, mit is jelent ez számukra.

Az AXA Bank augusztus 18-án kelt, postán küldött tértivevényes levelében tájékoztat arról, hogy a bank- és betétszámla, valamint a Tartós Befektetési Számla Szerződéseket 2016. november 1-jével átadja az OTP Bank-nak.  Fontos változások jönnek. Akkor is, ha elfogadják azokat az ügyfelek, és akkor is, ha nem. Mindenkinek lesz ugyanis tennivalója – hívja fel a figyelmet az Azénpénzem.hu cikke.

Aki elfogadja az OTP-t, más lesz a számlaszáma és új bankkártyát is kap

Azoknak az ügyfeleknek, akik elfogadják, hogy az OTP-hez kerülnek, először csak annyi a tennivalójuk, hogy ellenőrzik a saját adataikat, és ha van változás, akkor azt bejelentik.

Valamennyi AXA-ügyfél, akinek a szerződései átkerülnek az OTP Bankhoz, új, az OTP Bank által képzett számlaszámot kap (ez érvényes a lakosság és vállalkozói számlákra is). A korábbi AXA bankszámlaszámok október 31-én éjfélkor megszűnnek. Az OTP Bank még októberben egy üdvözlőcsomagot küld, amiben közli az új bankszámlaszámot is.

Fontos azonban tudni, hogy az OTP Bank biztosítani fogja, hogy a jelenlegi AXA bankszámlaszámokra indított utalások november 1. után is megérkezzenek a korábbi AXA Bankos számlaszámok párjaként megnyitott és vezetett OTP Bankos számlaszámokra, vagy az onnan indított utalások is elmenjenek.

Október 26-ig az OTP Bank új bankkártyát küld az ügyfelek részére, és addig küldi el az elektronikus csatornákhoz tartozó azonosítókat is. Bár az AXA-s bankkártya október 31-ig érvényes lesz, a bank azt javasolja ügyfeleinek, hogy a biztonság kedvéért az átállás idejére gondoskodjanak készpénzről maguknak. November 1-jétől pedig már az OTP-s kártya és számla működik.

Aki pedig nem akar OTP-ügyféllé válni, azonnali hatállyal, díjmentesen felmondhatja a számláját.

Ha részletesebben is kíváncsi, milyen esetben mivel jár a tulajdonosváltás, kattintson!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik