otp (Array)
Pénzügy

Minden AXA-ügyfél OTP-s lesz novembertől

24.hu
24.hu

2016. 08. 24. 11:13

Korábban a témában:

Az OTP Bank még februárban jelentette be, hogy megveszi az AXA Bank magyarországi üzletágát, aztán megkapták a GVH áldását is, mostanra pedig már eljött az ideje annak is, hogy az ügyfeleket értesítsék, mit is jelent ez számukra.

Az AXA Bank augusztus 18-án kelt, postán küldött tértivevényes levelében tájékoztat arról, hogy a bank- és betétszámla, valamint a Tartós Befektetési Számla Szerződéseket 2016. november 1-jével átadja az OTP Bank-nak.  Fontos változások jönnek. Akkor is, ha elfogadják azokat az ügyfelek, és akkor is, ha nem. Mindenkinek lesz ugyanis tennivalója – hívja fel a figyelmet az Azénpénzem.hu cikke.

Aki elfogadja az OTP-t, más lesz a számlaszáma és új bankkártyát is kap

Azoknak az ügyfeleknek, akik elfogadják, hogy az OTP-hez kerülnek, először csak annyi a tennivalójuk, hogy ellenőrzik a saját adataikat, és ha van változás, akkor azt bejelentik.

Valamennyi AXA-ügyfél, akinek a szerződései átkerülnek az OTP Bankhoz, új, az OTP Bank által képzett számlaszámot kap (ez érvényes a lakosság és vállalkozói számlákra is). A korábbi AXA bankszámlaszámok október 31-én éjfélkor megszűnnek. Az OTP Bank még októberben egy üdvözlőcsomagot küld, amiben közli az új bankszámlaszámot is.

Fontos azonban tudni, hogy az OTP Bank biztosítani fogja, hogy a jelenlegi AXA bankszámlaszámokra indított utalások november 1. után is megérkezzenek a korábbi AXA Bankos számlaszámok párjaként megnyitott és vezetett OTP Bankos számlaszámokra, vagy az onnan indított utalások is elmenjenek.

Október 26-ig az OTP Bank új bankkártyát küld az ügyfelek részére, és addig küldi el az elektronikus csatornákhoz tartozó azonosítókat is. Bár az AXA-s bankkártya október 31-ig érvényes lesz, a bank azt javasolja ügyfeleinek, hogy a biztonság kedvéért az átállás idejére gondoskodjanak készpénzről maguknak. November 1-jétől pedig már az OTP-s kártya és számla működik.

Aki pedig nem akar OTP-ügyféllé válni, azonnali hatállyal, díjmentesen felmondhatja a számláját.

Ha részletesebben is kíváncsi, milyen esetben mivel jár a tulajdonosváltás, kattintson!

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CANNES, FRANCE - MAY 21:  Nicole Kidman departs after the 'How To Talk To Girls At Parties' screening during the 70th annual Cannes Film Festival at on May 21, 2017 in Cannes, France.  Celebrities, fans and the movie world have descended on Cannes for this year's festival of the screen. For seventy years The Croisette Boulevard has always been the centre of athe place watch the rich and dandy and people from all walks of life to promenade.  (Photo by Christopher Furlong/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.