Pénzügy

Új bankkártyás fizetési lehetőség taxizóknak

24.hu
24.hu

2016. 08. 01. 13:30

Korábban a témában:

A Tele5 Taxi — a féléves tesztidőszak lezárultát követően — júliustól teljes saját flottájával csatlakozott a Vodafone ReadyPay szolgáltatáshoz. A telefontársaság által a piaci igényekre válaszul kifejlesztett szolgáltatás mostantól a társaság 110 taxijában teszi lehetővé az utasok számára a biztonságos és zökkenőmentes bankkártyás fizetést – adta hírül a mobilszolgáltató.

Ma már elengedhetetlen, hogy a vásárló kártyával is tudjon fizetni, ha igénybe vesz egy szolgáltatást. Nagyon örültünk tehát, amikor a Vodafone felajánlotta számunkra a csatlakozást – mondta a Tele5 Taxi ügyvezető igazgatója,Pásztor Marcell. Hozzátette, hogy a viszonylag alacsony napi forgalommal rendelkező vállalkozók és vállalatok számára – már amennyiben mobil kártyaelfogadóvá kívánnak válni – ez az egyetlen lehetőség jelenleg hazánkban.

Egy taxicégnél a tranzakció gyorsasága is kulcsfontosságú Pásztor Marcell szerint, aki így mesélt a korábbi tapasztalatokról:

Hogy csupán egyetlen példát említsek, a repülőtéren, ahol mindössze 5 percnyi ingyenes várakozást engedélyeznek, már egy-két perces késedelemért is borsos árat fizethet a sofőr. Az új fizetési lehetőség költséghatékony és egyszerű készpénzkímélő megoldás taxisaink számára, amely nem csupán a mozgásban lévő kereskedők igényeihez optimalizált kompakt mérettel és takarékos akkumulátorral rendelkezik, de a tranzakció költségei is alacsonyabbak – hangsúlyozta.

Így működik

A ReadyPay mPOS terminál a BKK által is jóváhagyott készülék, amely a vele Bluetooth kapcsolattal párosított okostelefon vagy táblagép segítségével kapcsolódik az internetre.

A fizetési tranzakció az okoseszközre telepített alkalmazás segítségével kezdeményezhető a fizetendő összeg megadásával. Ezt követően a kártyabirtokos az mPOS terminál segítségével leolvashatja bankkártyáját vagy mobiltárcáját, illetve szükség esetén beütheti PIN kódját.

A fizetési tranzakció ezután a hagyományos bankkártya leolvasóknál megszokott módon zajlik az OTP banki rendszereiben, és eredményéről mind az okoseszközre telepített alkalmazásra, mind e-mailben érkezik értesítés az elfogadóhoz. A bankkártya birtokosa megadhatja érvényes e-mail címét, így a fizetési folyamat befejezésekor a tranzakció eredményéről ő is kaphat visszaigazolást. A szolgáltatás valamennyi Magyarországon forgalmazott kártyatípussal használható kedvező feltételekkel, alacsony, mindössze 4 990 forintos beruházással.

A mobil bankkártyás fizetési lehetőség Magyarországon egyedülálló, a kis és középvállalatok életét megkönnyítő, a készpénzkímélő elektronikus fizetésre való azonnali átállást lehetővé tevő megoldás – erősítette meg a Vodafone Magyarország vállalati szolgáltatásokért felelős vezérigazgató helyettese,Király István is. A mobil bankkártya-olvasó terminál akár zsebben is elfér, így a kereskedő, szolgáltató, vagy akár a megrendelt terméket házhoz szállító futár is könnyedén magával viheti, s bárhol, bármikor, pillanatokon belül használhatja is az eszközt – tette hozzá.

Az új szolgáltatás a telefontársaság, a bank és a kártyaolvasó terminálok biztonságos tranzakcióinak piacán világszerte vezető francia Ingenico Group magyar leányvállalatával együttműködésben valósult meg. Utóbbi cég büszke arra, hogy a magyarországi piacon is az mPOS terminál forradalom élvonalában lehet iCMP termináljával.

Hisszük, hogy ez a hatékony fizetési megoldás segíteni fog a taxisofőröknek új, visszatérő ügyfeleket szerezni – vetítette előre a cég Magyarországért felelős vezetője Szabó Gábor.

A szolgáltatás kiépítésében a MasterCard is részt vett.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Picture taken on June 25, 2013 in Aachen, western Germany, shows British actor and UNICEF Goodwill Ambassador Roger Moore and his Danish wife Kristina Tholstrup waving from a carriage as they visit the CHIO World Equestrian Festival.
Moore, who will forever be remembered for playing the womanising superspy James Bond, died May 23, 2017, aged 89, his family announced in a statement. / AFP PHOTO / dpa / Henning Kaiser / Germany OUT
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.