Pénzügy

Nagy bérlakásokat keresnek a diákok

diákok, fiatalok (diákok, )
diákok, fiatalok (diákok, )

A felsőoktatási ponthatárok kihirdetését követően máris megugrott az érdeklődés a fővárosi kiadó lakások iránt: az Otthontérkép adatai szerint 22 százalékkal nőtt az ezt célzó keresések száma az elmúlt néhány napban.

Az elemzés szerint:

  • Mivel az elmúlt év során egyes kerületekben akár 30 százalékkal is nőttek a bérleti díjak, a szobabérlet lehet a leghatékonyabb választás a diákok számára
  • A legjobban azok járhatnak, akik egy többszobás otthont bérelnek ki a főváros egy kevésbé frekventált kerületében.

A belvárosban és Budán akár 90-100 ezer forintot is elkérhetnek egy szobáért havonta, a XIV., a X. és a VIII. kerület köztes megoldásnak bizonyulhat, hiszen itt már lehet találni 60-70 ezres szobaárakat, mégis aránylag központi elhelyezkedésűek. A pesti peremkerületekben pedig már akár 50 ezer forint alatti szobánkénti díjakkal is találkozhatunk.

A szobaár az adott ingatlanhoz tartozó szobák számától is függ: A legmagasabb áron – a piac kiadó otthonainak egynegyedét kitevő – egyszobás lakásokat lehet kibérelni a fővárosban, átlagosan 112 ezer forintért havonta. A legtöbb kiadásra kínálat ingatlanban 2 szoba van, átlagosan 89 ezer Ft/hó/szoba áron. Egy 6 szobás ingatlan egy szobáját már átlagosan 64 ezer forintért lehet kivenni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik