Pénzügy

Magyar ember disznót eszik

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatal (EFSA) adatai szerint a magyar nem nagyon eszik halat, de főképp nem vegetáriánus: a felmérésben résztvevők 8,8 százaléka evett halfélét, míg húst 98,8 százalék. A részleteket vizsgálva nem meglepő módon az jött ki, hogy főképp disznóhúst (80,1 százalék) eszik, de szereti a csirkét (62,2 százalék) is a magyar felnőtt.

A Nébih a közelmúltban elnyerte az Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatal (EFSA) pályázatát, melynek segítségével készítenek egy, a hazai lakosságot reprezentáló és a táplálkozási adatait tartalmazó statisztikát.

A Nébih 2016-2018 között itthon közel 3000 személy (gyerekek és felnőttek) kikérdezésével fog információt gyűjteni a lakosság által fogyasztott ételekről, italokról, étrend-kiegészítő termékekről. A szervezet szerint a felmérés előkészítése a végéhez közelít, az országos felmérés indulása 2016 utolsó negyedévében várható, így senki se lepődjön meg, ha hamarosan az EU MENU felméréssel, illetve a Mi van terítéken Európában? szlogennel találkozik.

A program 2019 elején zárulhat le.

(Napi.hu)

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik