Pénzügy

Bruttó 313 ezret keres egy bolti dolgozó a Lidl-nél

lidl (Array)
lidl (Array)

A boltláncok közül a Lidl az idén márciusban 5 százalékkal, júliusban pedig további 15 százalékkal emelte az összes dolgozó kilenctizedét adó bolti dolgozók esetében, de korábban nem volt ismert a pontos összeg.

Az áruházláncnál egy-egy bolti dolgozó teljes jövedelme bruttóban 313 ezer forint.

Tőzsér Judit, a Lidl kommunikációs vezetője azt is elmondta, hogy a 313 ezres bércsomagban már benne vannak a pótlékok, a cafeteriajuttatás és maga a fizetés is. Ezért pedig napi 8 órát kell dolgozni az adott Lidl-egységben. A 15 százalékos béremelés júliustól él, azaz pár nap múlva, augusztus elején már a nagyobb összegeket kapják a dolgozók.

A Lidl-hálózatban dolgozók 313 ezer forintos bruttója egyébként meghaladja a KSH-adatokban szereplő iparági átlagot. A kereskedelemben dolgozók munkajövedelme ugyanis az év első öt hónapjában átlagosan 251,9 ezer forint volt.

Fontos, hogy a munkajövedelem nem azonos a bruttó fizetéssel, előbbi ugyanis tartalmazza a fizetésen felül a különböző pénzbeni és természetbeni juttatásokat, többek között a költségtérítéseket, az étkezési térítéseket is.

(Napi.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik