Pénzügy

Átalakul az Ügyfélkapu, remélhetőleg nem lesz bonyolultabb

okmányiroda (okmányiroda, ügyfélszolgálat)
okmányiroda (okmányiroda, ügyfélszolgálat)

Újabb óriási lépést tett a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (NISZ) a korszerű e-közigazgatás megteremtése felé.

A hivatal csütörtökön fog egyeztetni az érintett szakmai szervezetekkel az Ügyfélkaput érintő változtatásokról, amik az utóbbi időben nagyon sok könyvelőnek nehezítették meg a munkáját, és már arra is van tervük, hogy miként alakítsák át a rendszert – írta a NISZ az Index kérdésére.

Sok magyar könyvelőt kergetett őrületbe egy központi változtatás az ügyfélkapuban, ami miatt átláthatatlanul sok levelet kaptak az utóbbi időben.

Első lépésként az ügyfélkapu 10 éve változatlan formájú tárhelyét kellene fejleszteni, amely jelenleg semmilyen szűrést, keresést, rendezést nem engedélyez, a tartós tárhely bővítését pedig a KEKKH letiltotta

– írta a Magyar Könyvelők Országos Szövetsége (MKOSZ).

A NISZ azt közölte: az elektronikus bírósági ügyintézést lehetővé tevő új funkciókat a polgári perrendtartásról szóló törvény 2016. július 1-től hatályos előírásainak megfelelően fejlesztettük ki. Figyelembe véve azonban, hogy a Magyar Könyvelők Országos Egyesülete által kifogásolt jelenség valóban kényelmetlenséget jelenthet számukra, a NISZ egyeztetést folytat az érintett szakmai szervezetekkel a témában.

Az új funkciót az egyeztetések és tesztek után, augusztus elején helyezik éles üzembe, így a könyvelők várhatóan az augusztus 12-i bevallási határnap előtt már használhatják azt.

Csak remélni tudjuk, hogy az új változtatások nem teszik még bonyolultabbá az Ügyfélkapu használatát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik