Pénzügy

Hugyecz: 9 millióért hallgat a kecskeméti média a kínos ügyekről

Az Együtt politikusa, Hugyecz Zoltán blogbejegyzésben újabb rejtélyes esetekre derít fényt a kecskeméti helyi FIDESZ-család ügyeiben. Egy közérdekű adatigénylést követően jutottak a birtokába Matolcsy György kecskeméti alapítványának ötmillió forint alatti megbízásai, illetve kifizetései. Ezek alapján felfedi, hogy az MNB kecskeméti Pallas Athéné Domus Mentis Alapítványa (PADMA) összességében több mint 9 millió forintos szerződéseket kötött a városi TV-vel és a helyi média más szereplőivel.

Így már érthető, így Hugyecz, hogy a helyi média miért hallgatja el a kecskemétiek elől a valóságot, illetve a mindannyiukat foglalkoztató, de a polgármester asszonyra nézve botrányos eseteket. Áttanulmányozva a szerződéseket, illetve a kifizetések listáját, érdekes összefüggésekre bukkanhattak, és magyarázatot kaphattak például arra, hogy a helyi média ugyan miért nem teszi a dolgát, miért nem tudósít a kecskemétieket foglalkoztató ügyekről, még ha azok sajnos egyre többször a polgármester, illetve a Matolcsy-unokatestvér körüli botrányokról szólnak.

Emellett fény derült arra is, hogy az MNB kecskeméti alapítványa, melynek kuratóriumi elnöke  Varga László nyugalmazott református lelkész, folyamatos szerződéssel támogatja a a Dunamelléki Református Egyházkerületet is. Hugyecz szerint lényegében a PADMA fizeti az egyházkerület egyes magánszemélyeinek mobilszámláit és forgalmi költségeit. A katolikusok pl. nem kapnak ilyen támogatást.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik