Pénzügy

Matolcsyék alapítványai a Fradi-pálya mellett vásárolhatnak újabb ingatlanokat

matolcsy-gyorgy(960x640).jpg (Array)
matolcsy-gyorgy(960x640).jpg (Array)

A Magyar Telekom 2018-ra a ferencvárosi stadion melletti telkeken megépülő új székházát is megvehetik az MNB-alapítványai, a mostanit és további két budapesti irodaépületét – értesült a Világgazdaság.

Az eladó a Wallis-csoport ingatlanfejlesztő cége, a Wing Zrt. lenne, amellyel az alapítványok épp a napokban állapodtak meg négy ingatlan megvásárlásáról. A Wing építi fel ugyanis a Telekom új székházát 2018-ra, majd adja azt hosszú távú bérletbe a távközlési cégnek. Ezzel egyidejűleg pedig megveszi tőle annak három legjelentősebb értéket képviselő, megüresedő ingatlanját, köztük a Krisztina körúti székházat is.

A lap piaci forrásai nem zárják ki, hogy a határidős szerződésből kivásárolhatják az alapítványok a Winget, de valószínűbbnek tartják az új székház megvételét, amely a Telekom hosszú távú bérleti szerződése miatt sok éven át biztos bevételt biztosít.

Legutóbb 25,2 milliárd forintos ingatlanvásárlást jelentettek be a jegybanki alapítványok, előzőleg szintén összesen 25 milliárd forintos ingatlanbefektetésről lehetett olvasni. Június elején írtuk, hogy Matolcsyék alapítványai öt új ingatlancéget hoztak létre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik