Pénzügy

A Microsoft a felhőbe viszi a marihuána kereskedelmet

A marihuánatermesztés kezd akkora üzlet lenni az USA-ban, hogy már a Microsoft sem maradhat ki belőle. A techóriás ugyanis megkötötte első füves bizniszét: egy kaliforniai startuppal szövetkezett, hogy segítsen a legális marihuána-eladások nyomon követésében – írta a BBC az Index tudósításában.

A Microsoft természetesen nem fog füvet termeszteni, hanem csak annyiról van szó, hogy a startup füves fejlesztései rácsatlakozhatnak majd a Microsoft kormányzati felhőszolgáltatására.

A kérdéses startup, a Kind Financial egy fűkövető szoftvert árul kormányoknak és vállalkozásoknak, amellyel állítása szerint “a magtól az eladásig” fel lehet térképezni a legális marihuána útját.

Az Agrisoft Seed to Sale nevű programnak a cég szerint az a haszna, hogy összeköttetést teremt a fűvel bizniszelő üzletek, az anyag termesztését és eladását szabályozó kormányzati ügynökségek és a bizniszből származó jövedelmeket kezelő pénzügyi szektor között. Így pedig nyomon követhető, hogy minden rendben megy-e az iparban.

A Microsoft is ezzel magyarázta a partnerséget: közleményük szerint a Kind Financial programjával könnyebb lesz ellenőrizni a fűbizniszt, illetve betartatni a szabályozásokat. Ezt segítik azzal, hogy felengedik a dolgot a Microsoft-felhőbe.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik