Pénzügy

Itt a KDNP újabb bombája a vasárnapi boltzár ügyében

Harrach-Peter(960x640).jpg (Array)
Harrach-Peter(960x640).jpg (Array)

Valahogy nem sikerül a KDNP-nek lejönnie a vasárnapi boltzárról. Ma kiadtak egy közleményt, amely szerint azt szeretnék, hogy:

a mostani egy szabad vasárnappal szemben legalább két kötelező vasárnapi pihenőnap lenne biztosított a kereskedelemben dolgozók számára.

Harrach Péter, frakcióvezető a pénteki budapesti sajtótájékoztatón azt mondta: keresztényszociális pártként mindig is a munkavállalók oldalán álltak, és folyamatosan konzultálnak, hogy a kereskedelmi dolgozók valamiképpen elviselhető helyzetbe kerüljenek a vonatkozó jogszabály visszavonása után (tök vicces a konzultációra való hivatkozásuk, amikor mindenki tudja, hogy a kormány úgy vezette be a boltzárat, hogy erről senkit nem kérdezett meg).

Jelezte: a két szabad vasárnap mellett azt is szeretnék, ha a nagycsaládosok, a kisgyermekesek vagy a gyermeküket egyedül nevelők mentesülnének a vasárnapi munkavégzés alól, és ilyen beosztást csak saját kérésre kapnának. A kisebbik kormánypárt emellett a vasárnapi munkavégzést 8 órában maximálná, és fontosnak tartaná az alapbérek emelését is.

Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke szerint két számjegyű béremelésre lenne szükség a kereskedelemben dolgozók számára. Kitért arra is, hogy javasolják, december 24-e is legyen a jövőben munkaszüneti nap.

(Nyitóképünkön Harrach Péter látható. Fotó: 24.hu)

(MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik