Pénzügy

Gondolta volna? Továbbra is a horvát tengerparton nyaral a magyar

horvatorszag(210x140).jpg (Array)
horvatorszag(210x140).jpg (Array)

Aki megteheti, annak továbbra is a horvát és az olasz tengerpart a legnépszerűbb úticél – derül ki a Trivago.hu szálláskereső felméréséből.

A dobogón van Görögország is, ami 2016-ban is a harmadik legkeresettebb. (Szárti települése, Paralia Katerini üdülőfaluja, valamint a Korfun levő Sidari szálláshelyei iránt érdeklődnek legnagyobb arányban a görög úti célok szerelmesei.)

Ugyanakkor a török és a német szállások kiestek a top 10-ből 2015 óta. Idén – Ausztria, Montenegró és Bulgária után – Szlovénia és Csehország kerültek be a legnépszerűbb országok közé

Az adatok szerint csökkenő érdeklődés tapasztalható néhány más európai nagyváros szálláshelyei iránt is. A görög úti célok általános népszerűsége ellenére Athén iránt kevesebben érdeklődnek tavaly nyárhoz képest, emellett Brüsszel szállásaira sem kattintottak annyian az idén, mint 2015-ben.

A városok között – nyilván a foci-Eb-nek köszönhetően – Marseille a negyedik legkeresettebb, és a francia főváros most is szerepel a top 10-ben. A horvát úti célok közül ezúttal a dalmát Makarska a legnépszerűbb.

A nyár legforgalmasabb hónapja egyértelműen július; a legkeresettebb hét nap idén nyáron a július 23. és július 30. közti időszak, a legtöbb szálláskeresés a Trivagón erre irányult.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik