Pénzügy

Ingyenes bankszámlát indítottak alacsony jövedelműeknek

Ingyenes a számlavezetés és az online átutalásokért sem kell fizetni, amihez már egy minimálbér szintű jóváírás is elegendő. Dióhéjban ezek a CIB Bank legújabb bankszámlájának előnyei. A Bankmonitor.hu kiszámolta, mennyire jó ez az ajánlat a többihez képest.

Mit tud az új bankszámla?

  • Többek között egy forintot sem kell fizetni a számlavezetésért, ha legalább a nettó minimálbérnek megfelelő összeg (jelenleg 73.815 forint) érkezik átutalással a bankszámlára. Nem kell, hogy ez munkabér legyen és az sem probléma, ha csak több részletben sikerül ezt tejesíteni.
  • Majdnem egy évig (2017.04.30-ig) ingyen lehet átutalni a netbank, valamint a mobilbank segítségével, továbbá az állandó átutalások, valamint a csoportos beszedések is díjmentesek ez idő alatt.

Van olcsóbb is

Elsőre nem is rossz, de mielőtt messzemenő következtetéseket vonnánk le, nézzük, hogy hol helyezkedik el az új számlacsomag a többi bankszámlához képest. Ehhez egy szerényebb jövedelemmel (80 ezer Ft) rendelkező ügyfél helyzetét vizsgáltuk, aki teljesen hétköznapi módon használja a bankszámláját.

bankszámla

bankszámla_1

Ha kíváncsi, mit kell meggondolnia, mielőtt bankszámlát választ, ha az átlagosnál kisebb vagy átlagos a jövedelme, kattintson!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik