Pénzügy

Nagy sláger a panellakás

Az országos lakáspiacon a használt lakások szegmense továbbra is élénknek mondható, a kereslet fokozódik, bár a drágulás üteme a teljes piacon idén tavasszal valamelyest mérséklődött. A használt lakások piacán belül a panelpiac speciális helyzetű, elsősorban azért, mert a téglalakásokhoz képest körülbelül 30 százalékos árelőnyük van, ez pedig rendkívül népszerűvé teszi ezeket a lakóingatlanokat.

A panelpiacon a kereslet 32 százalékkal nőtt az idei év első harmadában a múlt év azonos időszakához képest – derül ki az ingatlan.com friss elemzéséből, amely szerint a panelprogramban részt vett budapesti lakásokért 4-6 százalékkal többet kérnek az eladók.

Az elemzésből kiderül, Budapesten áprilisban a panellakások átlagos négyzetméterára 304 ezer forint volt, ami 31 százalékos drágulást jelent éves szinten, decemberhez képest pedig 7 százalékos az áremelkedés. Vidéken, a megyei jogú városokban a panellakások átlagos négyzetméterára tavaly április óta 33 százalékkal 272 ezer forintra nőtt, ez pedig a decemberi árszintet 15 százalékkal haladja meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik