fitch ratings (fitch ratings, leminősítés, )
Pénzügy

Pénteken kiderül, bóvliban hagy-e minket a Fitch Ratings

24.hu
24.hu

2016. 05. 19. 13:46

Pénteken vizsgálja a magyar államadós-osztályzatot a Fitch Ratings. A nemzetközi hitelminősítő idei felülvizsgálati menetrendjében ez lesz a szuverén magyar besorolások első értékelése.
Korábban a témában:

A Fitch várhatóan pénteken késő este, az európai és az amerikai piaci zárások után jelenti be döntését Londonban.
Londoni elemzők szerint nem kizárt, hogy a cég már most visszaemeli a befektetési ajánlású kategóriába a magyar osztályzatokat, bár vannak olyan vélemények is a Cityben, amelyek szerint az ideinél magasabban kijelölt jövő évi államháztartási hiánycél miatt a Fitch halaszthatja a szuverén magyar besorolás javítását. Vagyis bóvliban maradhatunkA Fitch Ratings november 18-án ismét napirendre veszi a magyar államadós-osztályzatok felülvizsgálatát.

Menetrend

A három nagy nemzetközi hitelminősítő közül a Moody’s Investors Service három, a Fitch Ratings és a Standard & Poor’s két-két időpontot jelölt ki a magyar besorolások idei vizsgálatára.

A Moody’s első időpontja március 4-én volt, ám ez a cég akkor nem vizsgálta Magyarország államadós-besorolását, sem annak – egyébként felminősítés lehetőségére utaló pozitív – kilátását, így nem is jelentett be módosításokat. A Moody’s idei felülvizsgálati menetrendjében Magyarország legközelebb július 8-án és november 4-én szerepel.

A Standard & Poor’s március 18-án változatlan stabil kilátással megerősítette Magyarország besorolását, és legközelebb szeptember 16-án vizsgálja Magyarországot.

A három nagy hitelminősítő közül a Moody’s és a Fitch tart érvényben pozitív kilátást a magyar adósbesorolásokra.

Mindhárom cég egyaránt a befektetési ajánlású alapszinttől egy fokozattal elmaradó – az S&P és a Fitch “BB plusz”, a Moody’s “Ba1” – besorolással tartja nyilván a hosszú lejáratú magyar szuverén devizaadósságot.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

LONDON, ENGLAND - MARCH 22:  A member of the public is treated by emergency services near Westminster Bridge and the Houses of Parliament on March 22, 2017 in London, England. A police officer has been stabbed near to the British Parliament and the alleged assailant shot by armed police. Scotland Yard report they have been called to an incident on Westminster Bridge where several people have been injured by a car.  (Photo by Carl Court/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.