Pénzügy

Könnyen és hamar jöhet a 330 forintos euró is

Kapcsolódó cikkek

A forint továbbra is alulértékelt, ráadásul az idén várhatóan visszakerül majd a befektetésre ajánlott kategóriába Magyarország. Azonban a gazdaságpolitika rövid távon tartogat kockázatokat – írta a Bank of America-Merrill Lynch (BofA-ML) csütörtökön publikált friss elemzése alapján a Portfolio.hu.

A BofA-ML csütörtökön megjelent anyagában az olvasható, hogy kettős hatások mozgatják jelenleg a forint árfolyamát: egyrészt a strukturális kép továbbra is pozitív Magyarországgal kapcsolatban, rövid távon viszont a gazdaságpolitika kiszámíthatatlansága okoz problémákat. Emiatt az amerikai befektetési bank szakértői középtávon ugyan továbbra is optimisták a forint kilátásait illetően. Rövid távon viszont mégis a lengyel zloty-forint jegyzés vételét javasolják. Vagyis arra számítanak, hogy a forint gyengül majd a lengyel devizával szemben.

Az amerikai befektetési bank szakértői szerint egyébként a korábbi 300-315-ről 320-330-ra tolódott el a kormány toleranciasávja az euró-forint árfolyamot illetően. Elsősorban a devizaadósság csökkenésének köszönhető, hogy már gyengébb forint mellett is csökkenhet az adósságráta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik