Pénzügy

FOE: százmilliárdos a veszteség a következmények nélküli cégmegszüntetések miatt

24.hu
24.hu

2016. 05. 12. 15:46

Korábban a témában:

Az új csődtörvény megalkotását és a Fizetésképtelenségi Szakmai Kamara létrehozásával, a kamarává alakulást tartja legfontosabb feladatának az alapításának 20. évfordulóját ünneplő Felszámolók Országos Egyesülete (FOE).

A FOE közgyűlésén Somogyi Ferenc elnök kifejtette: a gazdaság megtisztulásához meghatározó lépés lenne, ha ismét bűncselekménynek számítana a könyvelési anyagok át nem adása, vagyis az irathiány, valamint a cégek kényszertörlése a cégtörvényből visszakerülne a csődtörvénybe. Mert a jelenlegi rendszer, a következmények nélküli cégtörlések – amelynek száma évente 20- 25 ezer között állandósul és folyamatosan újratermelődik –, becslésük szerint mintegy százmilliárd forinttal rövidítik meg a nemzetgazdaság szereplőit, legnagyobb részben az államkasszát.

Az Igazságügyi Szolgálatok Jogakadémiájának vezetője dr. Szabó Imre professzor, a FOE céljaival egyetértve kifejtette: a Jogakamédia az általa szervezett kötelező felszámolói továbbképzéssel is hozzájárul a szakmai munka erősítéséhez.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Charleroi, 2017. szeptember 19.
A Ryanair ír légitársaság repülőgépei a belgiumi Charleroi repülőtéren 2017. szeptember 19-én. A cég több mint 2000 járatát törölte, ebből 143 Belgiumból induló járatot pilótahiány, a légiforgalmi irányítás kapacitásának szűkössége, a sztrájkok, a kedvezőtlen időjárás, valamint a személyzet szabadságának kötelező kiadása miatt. (MTI/EPA/Stephanie Lecocq)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.