Pénzügy

Norbiéknak százmilliókba fájna otthagyni a tőzsdét

Mint hírt adtunk róla, Norbinak elege lehet a tőzsdéből, így kivonulhat. Május 31-én tartja éves rendes közgyűlését a Norbi Update Lowcarb Nyrt, és a napirendi pontok között az is szerepel, hogy Shobert Norbert javasolja, alakuljon a társaság zárt körűvé – szúrta ki a Portfolio.hu. Vagyis kivonná a nyilvános tőzsdei forgalomból a részvényeit.

Portfolio.hu annak is utánajárt, hogy vajon ez mibe fájna Norbiéknak. A portál részletesen levezeti, hogyan jutottak arra az eredményre, hogy az eladási ajánlat a mostani visszatekintő árak alapján 443,7 forint lenne, ami 76 százalékkal magasabb, mint a legutóbbi, 252 forintos árfolyam.

A részvények 88 százaléka egyébként Norbi, és felesége, Rubint Réka tulajdonában van. Ha ők a kivezetés mellett döntenek, akkor a maradék 705 ezer darab részvényt kellene felvásárolniuk (ennyi van most mások tulajdonában, azaz közkézhányadban). Amennyiben a tulajdonosok mindannyian élnének az eladási jogukkal, akkor az így mintegy 313 millió forintba kerülne Norbiéknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik