Pénzügy

Emma Watson is érintett a világméretű offshore-botrányban

Szóvivője szerint nem anyagi előny érdekében alapított eltitkolt céget, hanem más okból.

Emma Watson színésznő is érintett offshore üzletekben, az ő neve is a Mossack Fonseca panamai ügyvédi irodától kiszivárgott dokumentumok között bukkant fel.

Az Oknyomozó Újságírók Nemzetközi Szövetsége hétfőn közzétette az iratokat, amelyeket egy névtelen informátor juttatott el a német Süddeutsche Zeitungnak. Egy éven át nyolcvan ország újságírói dolgoztak a dokumentumok feldolgozásán, amelyből vezető politikusok offshore-érintettségére derült fény, Vlagyimir Putyin köreitől kezdve az izlandi miniszterelnökig, aki bele is bukott a botrányba. Magyarországon fideszes és MSZP-s politikusok, valamint az üzleti elit érintettségét tárta fel a Direkt36.

A Harry Potter-filmekből jól ismert Emma Watson, aki az ENSZ jószolgálati nagykövete is, szóvivője szerint nem tett szert semmilyen anyagi előnyre offshore cégéből, azt azért hozta létre, hogy anonimitást biztosítson számára. Azt mondta: a brit cégeknek nyilvánosságra kell hozniuk tulajdonosaik személyes adatait, a 26 éves színésznő szerint viszont ez veszélyes a biztonságára, és volt már kellemetlen következménye annak, hogy ilyen információkat közzé kellett tennie. (Independent)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik