Pénzügy

Valaki 2,5 milliárd forinttal tartozik az adóhatóságnak

keszpenz(210x140).jpg (Array)
keszpenz(210x140).jpg (Array)

Kijött a NAV friss negyedéves adóslistája, amelyen magánszemélyek és cégek is találhatók. A listát egy siófoki magánszemély vezeti 2,5 milliárdos adóhiánnyal. Az adatsor a 2016. március 31-ei állapotot tükrözi.

A legnagyobb adótartozó a siófoki Somogyi József, aki közel 2,5 milliárd forint be nem fizetett adóval (az összeg csak az adóhiány, a hatóság még nem szabott ki bírságot).

A cégeknél a Tibukaker Kft. vezeti a szégyenlistát, összesen 4,3 milliárdos tartozással (ebből 1,3 milliárd az adóhiány). A Tibukakert 2011-ben Albertirsán alapította Klein György élelmiszer, ital, dohányáru vegyes nagykereskedelemre.

A listán amúgy 240 gazdasági társaság és magánszemély neve olvasható (az adósok mintegy ötöde magánszemély), akik összesen 127,7 milliárddal tartoznak a NAV-nak. Ebből 57,4 milliárd az adóhiány és 70,3 milliárdra rúg a kiszabott bírság és kamatok összege.

A cégek többsége kényszertörlés, felszámolás, illetve végelszámolás alatt áll, az adószámukat felfüggesztették vagy törölték. Az adós cégek közt több tiszavirág-életű, székhelyszolgáltatós, külföldi személy nevére került társaságot találni.

A tevékenységüket tekintve a legtöbb problémás vállalkozás kereskedelemmel foglalkozik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik