Pénzügy

Sehol sem akarják blokkolni az Ubert, csak Magyarországon

Fekete Zoltán, az Uber magyarországi operatív vezetője azt mondta, hogy világszerte 415 városban működik az Uber, de sehol nem blokkolják. Az innováció blokkolása nem lehet jó irány – tette hozzá az MTI tudósításában.

Mindezt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) épülete előtt tartott sajtótájékoztatón mondta, ahol az Uber honlapjának blokkolását is lehetővé tévő törvényjavaslatra utalva kifejtette:

A személyszállítás területén 21. századi szabályozási keretrendszert kell alkotni, amely kifejezetten támogatja az innovációt, a fogyasztót állítja a középpontba, és illeszkedik az okostelefonok korszakához – mondta  hétfőn Budapesten.

A sajtótájékoztatót követően Fekete Zoltán egy levelet és több ezer, az Uber magyarországi megmaradását támogató aláírást adott át Kiss Anitának, az NFM sajtófőnökének.

Az Uber magyarországi operatív vezetője elmondta: azt kérik a minisztériumtól, hogy vegye figyelembe az Uber nagy társadalmi támogatottságát. Cégük nyitott a tárgyalásra, az egyeztetésre – hangsúlyozta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik