Pénzügy

RTL Klub: a kecskeméti polgármester férje is kapott 400 milliót az MNB-től

Családban marad a magyar adófizetők Magyar Nemzeti Bank pénze: a kecskeméti polgármester férje is kapott Növekedési Hitelt az MNB-től – adta hírül az RTL Klub.

400 millió forintos MNB-hitelt helyezett ki az egyik Matolcsy-unokatestvér Szemerey Tamás a másik unokatestvér Szemerey Szabolcsnak, aki nem mellesleg Szemereyné Pataki Klaudia kecskeméti polgármester férje.

A milliókat a kecskeméti polgármester férje, Szemerey Szabolcs tulajdonában álló Szempont Consulting Kft. kapta. Az MNB-hitelét Szemerey Tamás, Matolcsy-unokatestvér tulajdonát képező Növekedési Hitel Bank adta a második unokatestvérnek, a polgármester asszony férjének, Szemerey Szabolcsnak.

A hitel kihelyezése, illetve annak mértéke azért is meglepő, mert a Szempont Consulting Kft. elnevezésű cég mindössze 3 millió forint törzstőkével rendelkezik, és ez a fedezete a 400 millió forintnak a cégbírósági bejegyzés alapján. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a cég összforgalma 2014-ben mindössze 8,5 millió forint volt, nyeresége pedig 1,5 millió forint. Erre kapott 400 millió forint Növekedési Hitelt a polgármester férje.

Az Együtt szerint teljesen elfogadhatatlan, hogy 400 millió forint hitelt kap 3 millió forintos fedezetre egy cég. Egy több mint 200 millió forintos törzstőkéjű cég is maximum csak a fedezeti érték kétszeresével egyenértékű állami hitelt szokott kapni, de ilyenkor már a tulajdonosnak is teljes vagyonával kell készfizető kezességet vállalnia, írták.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik