Pénzügy

Ismét eltűnik egy nagy múltú magyar márka a polcokról

biotej (biotej)
biotej (biotej)

Megszűnt a Jásztej helyi termelése, helyette raktárként működik az üzem – írta a Szoljon.hu. A jászapáti tejfeldolgozó üzem megszűnése hátterében gazdasági döntések állnak.

A sztori ugyanakkor kicsit homályos, mert a Jászapáti 2000 Mg. Zrt. elnök-vezérigazgatója, Lóczi Miklós a portálnak hangsúlyozta: „nincs már Jásztej, Naszálytej van”. Hozzátette: szerinte ennek a történetnek vége van, hogy ezután mi fog történni, az majd kiderül, és nem tud információkkal szolgálni.

A homályt az sem oszlatja el, hogy Pócs János országgyűlési képviselő is exponálta magát az üggyel kapcsolatban. A képviselő a tulajdonostársaktól úgy értesült, hogy olyan új üzletág gondolatával foglalkoznak, ami akár munkahelyek, akár pedig az adóbevételek tekintetében sokkal nagyobb lehetőséget jelent a jövőben, mint amit a Jásztej kiesése jelent, írta a lap.

Korábban elmondta, hogy „a Jásztej nem ment tönkre, hanem más tejipari cégekkel egyesülve az ország tejpiacán fog komoly szerepet betölteni a továbbiakban”.

Ismert: 2013-ban a hárommilliárdos forgalmú Jásztej Zrt. felvásárolta a nyolcmilliárd forintos árbevételű Naszálytej Zrt-t – írta akkor a Népszabadság.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik