Pénzügy

Berki Krisztián több mint 10 millióval tartozik a NAV-nak, miközben 100 milliót kapott a TV2-től

Még nem sikerült leküzdenie magát a nagy adótartozók listájáról Berki Krisztián médiacelebnek. A NAV közzétette a tízmilliónál nagyobb adótartozással rendelkező magánszemélyek és a 100 milliónál többel tartozó cégek neveit tartalmazó listáit – ezeken csak a magánszemélyek és a cégek neveit közlik, a tartozás összegét nem.

Berki olyan illusztris társaságba került, mint Portik Tamás előzetesben lévő, milliárdos vállalkozó, Zuschlag János börtönt megjárt volt szocialista politikus vagy Stadler József akasztói vállalkozó.

Berki a tatabányai, Komáromi úti, társasházi lakcímével szerepel a listán. De a nevéhez köthető vállalkozások is csúfos véget értek. Az Opten adatai szerint eddig 11 cégben volt tulajdonos vagy vezető tisztségviselő, ebből hat kényszertörléssel szűnt meg. Ezek a cégek sporttal, vendéglátással vagy üzletviteli tanácsadással foglalkoztak, de akadt közöttük ingatlanforgalmazó cég is.

Berki, gyermekének anyjával Hódi Pamelával közös cége, a BK Movie Star Kft. tavaly egy ukrajnai magánszemélyhez került. A Blikk szerint a BK Movie Start kifejezetten a reality miatt hozták létre, ezen keresztül számláztak a TV2-nek. Miután a NAV vizsgálódni kezdett a cégnél, Berkiék megszabadultak a vállalkozástól: eladták egy ukrán férfinak.

Berki még FTC igazgató korában került bele a média körforgásába. Címlap az aktuális barátnőről, műsormeghívások a legnézettebb kereskedelmi tévékben, ismert emberekkel való állandó mutatkozás. A nagy dobást a TV2 jelentette neki, amikor két éve felkérték, hogy legyen az Édes Élet című műsor főszereplője.

Ezért 100 millió forintot kapott összesen, azaz 4 milliót keresett havonta.

Berki a napi reality mellett a Fem3 Café műsorvezetője, és rendszeresen feltűnt a csatorna egyéb műsoraiban is, pl. az Éden Hotel műsorvezetőjeként.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik