Pénzügy

Az elmúlt hat év legjobb negyedévét zárta az MKB Bank

mkb (mkb, )
mkb (mkb, )

Az egyedi hatások nélkül nullszaldóhoz közelítő tavalyi eredményt követően, a következetesen végrehajtott reorganizáció hatására, a negyedévre eső banki különadóval együtt is 4 milliárd forintos eredményt ért el az első negyedévben az MKB bankcsoport. A fenntartható működés szempontjából kulcsfontosságú, hogy a banküzemi költségek 10,7 százalékkal csökkentek 2015 első három hónapjához képest. Az elmúlt hat év veszteségét követően pozitív változások indultak el az MKB Bankban.

A banki különadó időarányos, első negyedévre eső hányadát beszámítva az MKB bankcsoport eredménye 4,15 milliárd forint volt 2016 első negyedévében. Ebből az MKB Bank hasonló módszerrel számított, korrigált eredménye 3,58 milliárd forintot tett ki. A bankcsoport két tagja, az MKB Euroleasing és az MKB Alapkezelő kiemelkedő eredményt ért el ebben az időszakban.

Az MKB bankcsoport konszolidált, nem auditált első negyedéves eredménye az elmúlt hat év viszonylatában a legjobb teljesítmény.

A 2014-ben megkezdett és azóta következetesen végrehajtott újjászervezésnek köszönhetően a bank tovább erősítette helyzetét az első három hónapban. A konszolidált banküzemi költségek 10,7 százalékkal (1 milliárd forint) csökkentek a tavalyi év azonos időszakával összehasonlítva, míg 2014 első negyedévéhez képest 30 százalékhoz közelít a javulás (3,5 milliárd forint).

Az eredményesség növelése, valamint az MKB Bank stratégiai céljainak professzionális megvalósítása érdekében átalakult a bank szervezeti struktúrája. Sándor Benedek általános vezérigazgató-helyettesi megbízás keretében irányítja a stratégiai, a pénzügyi, valamint HR területeket. A kor kihívásaira reflektálva, az MKB Bank erősíteni kívánja pozícióját a lakossági és digitális térben, Hetényi Márk vezérigazgató-helyettes irányításával. Dr. Csapó András operációs és jogi vezérigazgató-helyettesi megbízást kapott, és ebben a minőségében a banki operáció, a beszerzés, a jogi és a társaságirányítási területeket felügyeli. Katona Ildikó továbbra is üzleti vezérigazgató-helyettesként látja el a vállalati, a privátbanki, a treasury és a marketingterület vezetését.

Az MKB Bank értékesítésének folyamata 2016 júniusának végéig lezárul. A fő cél továbbra is a bank profittermelő képességének és versenyképességének megerősítése.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik