Pénzügy

Ózdon így pörgetnék fel a csokot

24.hu
24.hu

2016. 04. 14. 10:22

Korábban az első gyerek megszületése után járó 300 ezer forintról döntöttek, most nagyon olcsón kínálnának építési telkeket Ózdon a gyerekvállalást tervező fiatal pároknak. Pénteken fogadhatják el az új rendeletet, májusban már hatályba is lépne. Egyelőre 5 telket osztanának ki – írta az Index.

A jobbikos polgármester, Janiczak Dávid azt mondta, hogy a gyermekvállalás ösztönzése, a képzett munkaerő megtartása, a városban történő hosszú távú letelepedések elősegítése, valamint a település népesség megtartó képességének növelése döntöttek a támogatás mellett.

A tervezet szerint a lehetőség azok előtt a házas- és élettársak előtt állna nyitva, akik

  • legalább középfokú végzettséggel bírnak
  • közül legalább az egyik 45 évnél fiatalabb
  • közül legalább az egyiknek az előző 2 évben folyamatosan volt társadalombiztosítása
  • írásban vállalják, hogy 4 éven belül legalább 2 gyerek neveléséről fognak gondoskodni.

A telket a megvásárlás után kötelező lenne beépíteni, 4 évig nem lehetne eladni, és ténylegesen ott kellene lakni. A tervezet nem zárná ki a lehetőségből azokat, akiknek már van más ingatlanuk, de nekik vállalniuk kellene, hogy a meglévő ingatlant 1 éven belül eladják, és a teljes árát az ózdi építkezésre költik.

Aki nem teljesíti a gyerekekre vonatkozó ígéretet, annak utólag meg kellene fizetnie a telek forgalmi értékének a felét vagy az egészét, attól függően, hogy a vállalt kettő helyett egy gyereket nevel-e vagy egyet sem.

A kérelmeket a képviselő-testület fogja elbírálni. A telkeket akár a valós értékük egytizedéért kaphatnák meg a sikeres kérelmezők.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

German Chancellor and CDU party leader Angela Merkel (C) addresses supporters after exit poll results were broadcasted on public television at an election night event at the party's headquarters in Berlin during the general election on September 24, 2017.
Germany voted in a general election expected to hand Chancellor Angela Merkel a fourth term, while the hard-right Alternative for Germany (AfD) party is predicted to win its first seats in the national parliament. / AFP PHOTO / Odd ANDERSEN
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.