schmidt-maria(960x640).jpg (Array)
Pénzügy

Schmidt Mária családi cége bennfentesen kereskedett volna?

24.hu
24.hu

2016. 04. 01. 16:34

Semmi következménye nem lett, hogy Schmidt Mária családi cége úgy jutott tavaly a magán-nyugdíjpénztári vagyonnal elvett részvényekhez, hogy más ajánlatot sem tehetett, bár a cégnél vevőjelöltek kopogtattak. Ha erről a kormánybiztos cégének bennfentes információi voltak, akkor felvetődhet akár a bennfentes kereskedelem gyanúja is – írta a hvg.hu.

Tavaly novemberben úgy adták el a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. (BIF) állami tulajdonban lévő részvényeit Schmidt Mária családi cégének, hogy nem volt semmiféle verseny: a közvagyonba tartozó papírokat nem dobták tőzsdére, sőt, még a cég többi részvényese sem tehetett ezekre ajánlatot.

A BIF ugyanis egy nyilvánosan működő részvénytársaság, amelynek papírjai a Budapesti Értéktőzsdén forgalmazott részvények. A tőkepiacról szóló törvény szigorúan tiltja a bennfentes kereskedelmet, vagyis azt, hogy egy bennfentes személy az általa ismert bennfentes információ felhasználásával ügyleteket kössön.

Schmidt Mária lánya cáfolta, hogy törvényt sértettek volna. Azt írta a lapnak, hogy határozottan visszautasítja, hogy „burkoltan bennfentes kereskedelem elkövetésével vádolják” őt és édesanyját.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Picture taken on June 25, 2013 in Aachen, western Germany, shows British actor and UNICEF Goodwill Ambassador Roger Moore and his Danish wife Kristina Tholstrup waving from a carriage as they visit the CHIO World Equestrian Festival.
Moore, who will forever be remembered for playing the womanising superspy James Bond, died May 23, 2017, aged 89, his family announced in a statement. / AFP PHOTO / dpa / Henning Kaiser / Germany OUT
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.