Pénzügy

Schmidt Mária családi cége bennfentesen kereskedett volna?

schmidt-maria(960x640).jpg (Array)
schmidt-maria(960x640).jpg (Array)

Semmi következménye nem lett, hogy Schmidt Mária családi cége úgy jutott tavaly a magán-nyugdíjpénztári vagyonnal elvett részvényekhez, hogy más ajánlatot sem tehetett, bár a cégnél vevőjelöltek kopogtattak. Ha erről a kormánybiztos cégének bennfentes információi voltak, akkor felvetődhet akár a bennfentes kereskedelem gyanúja is – írta a hvg.hu.

Tavaly novemberben úgy adták el a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. (BIF) állami tulajdonban lévő részvényeit Schmidt Mária családi cégének, hogy nem volt semmiféle verseny: a közvagyonba tartozó papírokat nem dobták tőzsdére, sőt, még a cég többi részvényese sem tehetett ezekre ajánlatot.

A BIF ugyanis egy nyilvánosan működő részvénytársaság, amelynek papírjai a Budapesti Értéktőzsdén forgalmazott részvények. A tőkepiacról szóló törvény szigorúan tiltja a bennfentes kereskedelmet, vagyis azt, hogy egy bennfentes személy az általa ismert bennfentes információ felhasználásával ügyleteket kössön.

Schmidt Mária lánya cáfolta, hogy törvényt sértettek volna. Azt írta a lapnak, hogy határozottan visszautasítja, hogy „burkoltan bennfentes kereskedelem elkövetésével vádolják” őt és édesanyját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik