Pénzügy

Nagyot mentek az új autópályamatricák

autópály matrica (autópálya matrica, autópálya)
autópály matrica (autópálya matrica, autópálya)

A Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ legfrissebb statisztikájából kiderül, hogy a januári 2,9 százalékos növekedés után februárban 30,3 százalékkal fogyott több e-matrica Magyarországon, a költések pedig 39,9 százalékkal emelkedtek az előző évhez képest – írta a Napi.hu.

Bár a februári 6,8 milliárd forintos volumen töredéke a januári 16 milliárdos költésnek, a számok megerősítik azt, amit már a januári adatok ismeretében is látni lehetett: nagyon bejött a megyei matrica az autósoknak és az egész éves is népszerű.

Eddig összesen 22,8 milliárd forintot költöttek az autósok, 2,9 milliárddal, illetve 14,4 százalékkal többet, mint tavaly. Az összevetés kedvéért: 2014-ben az első két hónapban 13,3 milliárd volt ez a szám, sőt tavaly előtt egész évben 47,3 milliárdot költöttek az autósok, vagyis idén már az első két hónapban sikerült ennek majdnem a felét beszedni.

Ebben persze semmi meglepő nincs, hiszen a forgalom nagy része ebben az időszakban realizálódik. Ráadásul az sem kizárt, hogy év közben visszaesik az eladás, annak köszönhetően, hogy az emberek jóval tudatosabban tervezik az éves gyorsforgalmiút-használatukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik