Pénzügy

Keménykedik az Uberrel a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

A közelmúltban életbe lépett újabb szabályok alapján már több bírságot kiszabtak a hatóságok. Erről beszélt Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában – írja az MTI.

Fónagy János elmondta: a szigorítás óta sok tucat bírságot szabtak ki a hatóságok, és a gépjármű kivonására a forgalomból is volt példa. Emellett jogosulatlan diszpécsertevékenység végzése miatt a fővárosi kormányhivatal a múlt héten 300 ezer forint bírsággal sújtott egy amszterdami székhelyű vállalkozást, amit Fónagy ugyan nem nevezett meg, de minden bizonnyal az Uberről van szó.

Február 19-én lépett hatályba a kormányrendelet módosítása, amely lehetővé teszi a rendszám helyszíni elvételét azoktól, tevékenységi engedély nélkül fuvaroznak, amit március 11-én újabb szankciókkal bővítettek.

Az Uberrel kapcsolatban még a minisztériumok sem értenek egyet. A Varga Mihály vezette Nemzetgazdasági Minisztérium a szabad verseny pártján áll, szerintük elegendőek a jelenlegi szabályok, illetve elsősorban adózási kérdésként tekintenek az Uberre, fokozták is az adóellenőrzéseket a sofőröknél. A Fónagy-féle Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szigorítani, tiltani akar, betiltani akar – elsősorban a taxislobbi hatására.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik