Pénzügy

Whoopi Goldberg marihuánában utazik

Az Apácashow örökifjú színésznője üzletasszony lesz, a fűbizniszbe száll be.

Whoopi Goldberg színésznői karrierje mellé most úgy tűnik, az üzleti életben is megvetné a lábát egy új orvosi startup társ-alapítójaként. A Whoopy & Maya nevű céget Maya Elisabeth nevű társával jegyzi, aki már 2008 óta vezet egy hasonló profilú céget, az OM Edibles-t. Ez a profil: a marihuána.

A páros új vállalata a nőket célozza meg: a menstruációs fájdalmak enyhítésére szolgáló termékekkel lépnek a piacra, ahogy ők nevezik, egyfajta “menstruációs túlélőkészlettel”, melynek része egy csepp, amit italba, vagy közvetlenül a szájba cseppentve kell fogyasztani, egy rágótabletta, valamint fürdőgél és testápoló. Mind a négy termék cannabist tartalmaz, előbbi kettő pszichoaktív, azaz van némi tudatmódosító a hatása, míg utóbbi kettő csupán ellazító, megnyugtató hatást ígér – nem kizárólag nőknek.

Az egészet a saját tapasztalataim inspirálták, miután egész életemben szenvedtem a fájdalmas ciklusommal, és szó szerint a cannabis volt az egyetlen, ami segített

– mondta el Goldberg a sajtóközleményben. Az új cégben ő elnököl, míg társa a vezérigazgatói posztot tölti be. A termékeket a jövő hónaptól árulják majd kaliforniai üzletekben, de az árazásról még nem tudni semmit. Az USA 23 államában legális az orvosi célú marihuánahasználat, és komoly üzleti potenciál is van benne: az ArcView Group szerint mintegy 5,4 milliárd dolláros piacról beszélünk. Whoopi és Maya 650 000 dollárral indították be cégüket, a tőkét barátok és családtagok adták össze.

Forrás: CNN

Ajánlott videó

Olvasói sztorik