Pénzügy
ügyintézés (ügyintézés, bank, biztosító, irat, szerződés, szerződéskötés, )

A pénzügyi jutalékokhoz is hozzányúlna a kormány

24.hu
24.hu

2016. 03. 29. 15:06

Korábban a témában:

Egy jogszabálytervezet szerint változna például az önkéntes nyugdíjpénztáraknál az elszámolható tagtoborzási jutalék: a más pénztárból átléptetett tagokra továbbra is csupán az egy év alatt a működési tartalék terhére elvont összeg fizethető ki az ügynököknek, az új tagokra viszont nem korlátozzák már a jutalékot – írta a vg.hu.

A lap arra is kitért, hogy önsegélyező pénztárból is tényleg lehetne a jövőben fizetni a lakáshitel törlesztését (ennek eddig technikai akadálya volt).

A kötelező gépjármű felelősségbiztosításnál pedig ha az üzemben tartó jogi személy, akkor jogutódlásnál sem szűnne meg a szerződés. A kártérítési limiteket pedig a jövőben euróban határozhatnák meg.

Csökkenhet a biztosítási ügynökök jutaléka

A Portfolio.hu a pénzügyi tárgyú tervezett törvénymódosítások közül azt is kiemelte, hogy a biztosítási ügynökök jutalékának közvetlen szabályozása helyett most a költségek közvetett mérséklésével és átláthatóvá tételével csap oda a biztosítási piacnak az a törvényjavaslat, amely feltehetően az MNB etikus életbiztosítási koncepciójának következő lépése.

Megemlítik, hogy a tőkepiaci törvény módosítására is tesz javaslatot egy tervezet, többek között arra, hogy a tőzsde a kibocsátók tőzsdére lépését segítő tevékenységet is végezhet, ezzel csökkentve a tőzsdére lépő vállalatok adminisztratív terheit.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.