Pénzügy

CSOK – Kedvezményes telket ad Hajdúnánás önkormányzata

építkezés  (építkezés, építőipar, kőműves, könnyűszerkezet, ablak, ház,)
építkezés  (építkezés, építőipar, kőműves, könnyűszerkezet, ablak, ház,)

Hónapok óta az egész ország az új CSOK-ról, azaz a családok otthonteremtési kedvezményéről beszél. Hajdúnánás városa keresi annak lehetőségét, hogyan tudja segíteni a helyi fiatal családokat. Mivel a városvezetés érdeke a népesség növelése, a fiatalok megtartása, kedvezményes telek felajánlásáról döntött.

Az önkormányzat közleményében kiemelte: Magyarország kormánya az elmúlt időszakban jelentősen kibővítette a családi otthonteremtési kedvezmény rendszerét, amely többek között vissza nem térítendő támogatással, kedvezményes kamatozású hitellel és kedvezményes ÁFA-val – eddig nem tapasztalt esélyt, lehetőséget nyújt a fiatal párok, családok számára.

A CSOK és ezzel együtt a kedvezményes telkek felajánlásával nagy lehetőséghez juthatnak nemcsak a családok, a fiatalok, de ezzel együtt a város is, hiszen a kezdeményezéssel egy olyan közös cél kapujába érhet a település, amely az elvándorlás megállításával és a gazdaság élénkítésével jövőt tud építeni – vélik. 

A családok otthonteremtési kedvezményének megjelenésével számos család kereste fel azzal hivatalunkat, hogy építési telket szeretnének vásárolni – mondta Szólláth Tibor polgármester, aki hozzátette: a kedvezmények bevezetésével az építési kedv még tovább fog nőni a fiatal házasok, családok körében.

Egymillióért egy telek

A Nyúl utcán és környékén lévő 29 db önkormányzati tulajdonú telken egy olyan csendes, lakópark épülne, amelyen a hajdúsági hagyományokra jellemző lakóépületek adnák a városrész arculatát.

Annak érdekében, hogy a fiatal családok, építkezni vágyók lakáshoz jutását segítsék, illetve támogassák a fiatalság helyben maradását, a telkeket egységesen 1 millió forint+áfa áron értékesíti az önkormányzat, melyek közül 13 telek van közművekkel ellátva, a maradék 16 telek alapvető infrastruktúra kiépítését pedig a következő időszakban tervezi a város. További előnyt jelent a telekvásárlóknak, hogy az összeg már tartalmazza az önkormányzat által biztosított bejelentési tervdokumentáció díját is.

A Polgármester kiemelte, hogy a nehezebb pénzügyi helyzetben lévőknek használt lakás vásárlására nyílik lehetőségük a jövőben, amelyek elsősorban kedvező vételárú önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok. Ezzel is elősegítve azt a célt, hogy minél több nánási tudja kihasználni a város és a kormány adta kedvező lehetőségeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik