varga-mihaly(2)(960x640).jpg (varga mihály, )
Pénzügy

Varga: a tanrend része lehet a pénzügyi tudatosságra nevelés

24.hu
24.hu

2016. 03. 16. 09:45

A Magyar Bankszövetség szervezésében a Pénziránytű Alapítvány szakmai támogatásával megvalósuló programban idén március 7–11. között több mint 100 ezer diák osztályfőnöki órákon ismerkedhetett meg az őket is érintő hétköznapi pénzügyi témákkal, a megtakarítások alapkérdéseivel.

Varga Mihály – ahogyan tavaly, idén is – rendhagyó órát tartott gimnazistáknak a legfontosabb gazdasági és pénzügyi fogalmakról. A II. kerületi Klebelsberg Kuno Általános Iskola és Gimnázium 11-dikes diákjainak a megtakarítások különböző formáiról, a kockázatok mérlegelésének fontosságáról beszélt. A tanórán a jövedelem és a bevétel közötti különbség mellett a megtakarítások és a hitelezés formáinak ismertetésekor azokról a szempontokról is szólt, amelyeket egy-egy pénzügyi döntés – például hitelfelvétel – előtt figyelembe kell venni.

Varga Mihály a rendhagyó órát követően elmondta, a nemzetgazdasági tárca a pénzügyi  tudatosság mellett a vállalkozások indításához szükséges ismeretek és kompetenciák elsajátítását is támogatni kívánja. Mint mondta: a 2016-2017-es tanévtől országosan elérhető vállalkozói önkéntes adatbázist kívánnak létrehozni, amely támogatja az iskola és a vállalkozói szféra közötti kapcsolatfelvételt.

A tárcavezető az eredmények között adott számot arról, hogy a jövő tanévtől Pénzügyi tudatosság és gazdálkodás témahét címmel pénzügyi és vállalkozói ismeretek egyaránt megjelennek majd a köznevelési intézmények tanrendjében.

 

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Swedish director Ruben Ostlund delivers a speech on stage after he was awarded with the Palme d'Or for the film 'The Square' on May 28, 2017 during the closing ceremony of the 70th edition of the Cannes Film Festival in Cannes, southern France.  / AFP PHOTO / Alberto PIZZOLI
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.