Pénzügy

Akar lakást nyerni? A Rogán-féle lakáslottót Önnek találták ki!

rogán (rogán)
rogán (rogán)

Megvan a Rogán Antal vezette propagandaminisztérium Miniszterelnöki Kabinetiroda első nagy dobása: az állami lakáslottó, ahol sorsolással választják ki a szerencsés lakástulajdonosokat a többiek befizetéseiből.

A Nemzeti Otthonteremtési Közösségeknek nevezett, elsőre nehezen érthető képződmények lényege, hogy az állam hoz egy törvény, helyzetbe hoz néhány magáncéget, akik tagokat toboroznak. A tagok havonta fizetnek egy összeget a magáncégnek, amely kisorsolja közülük, hogy kinek nyújt a többiek befizetéseiből kamatmentes kölcsönt lakásvásárlásra.

Ha valaki mázlista, akkor egy hónap után megkapja a lakását. Ha viszont nem sorsolják ki, akkor akár tíz évig is fizethet, mint egy hülye, lakás nélkül.

A befizetések után jár állami támogatás (a teljes összeg 30 százaléka, de maximum 25 ezer forint).

A szervezők 100 millió forintos alaptőkéjű részvénytársaság lehetnek. De például nagy ingatlanfejlesztőkre is számítanak, akik átalakulhatnak ilyen szervező társasággá.

Maximum 40 milliós ingatlant lehet vásárolni így.

Mi ennek az értelme?

Nem sok, illetve még nem tudjuk. Hacsak nem annyi, hogy ismét baráti magáncégeket, esetleg ingatlanfejlesztőket lehet felpumpálni állami segítséggel egy törvény alapján.

A kormány szerint így segítik elő az otthonteremtést, a lakásállomány növekedését, az új
lakóingatlanok vásárlásának ösztönzését.

A témára hamarosan visszatérünk.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik