cafeteria(430x286).jpg (cafeteria, erzsébet utalvány, kenyér, kkv,)
Pénzügy

Cafeteria: a kereskedelem szereplői jól járhatnak a készpénzesítéssel

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2016. 03. 12. 07:21

A kereskedelem szereplői jól járhatnak, ha a cafeteriajuttatások készpénzzé változnak, írta szombaton a Népszabadság. Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára a lapnak elmondta: nekik eddig is az volt az érdekük, hogy a cafeteria rendszere minél szélesebb körű és minél rugalmasabb legyen. Ha szabadon elkölthető készpénzzé alakítják, az egyik legvonzóbb költési helyszín vélhetően épp a kereskedelem lesz, véli a főtitkár.

Fata László cafeteria-szakértő azt mondta: a jövő évi bértervezést egyelőre nem nehezíti a bizonytalanság. A várható változások után viszont másképp kell megközelíteni azokat a célokat, amelyeket a cégek a cafeteria révén – például a sportolás támogatásával – egyébként el akarnak érni: mint a kollégák rekreációja, rendszeres egészségügyi felülvizsgálata, vagy a betegségmegelőzés.

Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke a Népszabadságnak a témában úgy nyilatkozott: a gyógyszertárak még nem tudják milyen és mekkora kárt okoz majd a tervezett átalakítás. A napokban mérik fel, hogy pontosan mire számíthatnak és konzultálnak az egészségpénztárakkal is.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Önkormányzat 2014 - A Fidesz-KDNP eredményvárójaMegkezdődtek a Bálna melletti felújítások
Hungarian Prime Minister Viktor Orban holds a press conference ahead of an EU-Balkans mini summit at the EU headquarters in Brussels on October 25, 2015. European Union and Balkan leaders faced a make-or-break summit on the deepening refugee crisis after three frontline states threatened to close their borders if their EU peers stopped accepting migrants. AFP PHOTO / THIERRY CHARLIERÉvente több mint 270 millióért védi Orbánt a TEK a Várban