Matolcsy-Gyorgy(960x640).jpg (Array)
Pénzügy

300 millió forint vesztette el közpénz jellegét

24.hu
24.hu

2016. 03. 11. 19:49

Pár száz milliócska becsusszant megint az alapítványhoz, azt meg már a büdös életbe nem tudjuk meg, mi lesz ezekkel az összegekkel.
Korábban a témában:

Január végén plusz 300 millió forintot nyomott Matolcsy György jegybankelnök az MNB alapítványainak – írja az Index a Világgazdaság nyomán. Ezzel együtt 280 milliárd forint olyan közpénznél tartunk (igen, részben az ön pénzénél), ami ezekbe a titkos alapítványokba került. Ez nem kis pénz, a GDP 1 százaléka körüli összeg.

A fideszes Bánki Erik javaslatára már nem megismerhető, mire herdálják el a közpénzt az alapítványok – bár ehhez ugye lesz még pár szava az Alkotmánybíróságnak. Annyit tudni, hogy a vagyon 185 milliárdos részéből csak a hozamot használják fel, 20 milliárd állhat ingatlanban, a többivel viszont kedvükre játszadozhatnak.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Cows are seen at a new dairy farm containing 960 animals on the day of its opening in the village of Petrovskoye in Leningrad region, on August 8, 2014. Russia retaliated against tough new Western sanctions, banning most food imports from the United States and the European Union and threatening to block flights over its airspace. AFP PHOTO/OLGA MALTSEVAJujjuj, akadozik a hízómarha-kivitel
Budapest, 2015. december 13.
Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke beszédet mond a párt XXVI., tisztújító kongresszusán a budapesti Hungexpón 2015. december 13-án.
MTI Fotó: Kovács TamásOrbán Viktor sajnos átejtette Önt a cafetériával