buda-cash(c66dcf08-2e30-4b24-8acb-e7841cab2f41)(430x286).jpg (Array)
Pénzügy

Matolcsy rokonának bankjáé lehetnek a Buda-Cash ügyfelei

24.hu
24.hu

2016. 02. 19. 08:37

Korábban a témában:

Kizárólag az NHB Növekedési Hitel Bank pályázhatott a tavaly bebukott Buda-Cash Brókerház ügyfélállományára a tegnap délutáni határidőig – feltételezik a piacon. Ezt az értesülést azonban a hitelintézet nem kívánta kommentálni a hírt lehozó Világgazdaság érdeklődésére. (Az NHB Matolcsy György unokatestvérének, Szemerey Tamásnak a bankja.)

Bár jelenleg huszonegy cég üzletelhet az értékpapírpiac központjának számító Budapesti Értéktőzsdén (BÉT), a potenciális vevők körét eleve szűkíti a lap szerint, hogy a befektetési vállalkozások közül az árutőzsdei szolgáltatók nem pályázhattak, a Reálszisztémát novembertől felügyeleti biztos irányítja, a Codex pedig 2016 őszéig felhagy a tőzsdei kereskedéssel.

Egy megszólaltatott brókercég szerint első ránézésre kecsegtetőnek tűnt az ajánlat (piaci részesedés növelése céljából), de végül mégsem adtak ajánlatot.

A csomag a felszámolást végző PSFN szerint több szempontból is kockázatos egyébként, pl. mert nem tudni pontosan mekkora állományról is van szó, és abban még változás is lehet.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.