Pénzügy

Szembemennek a britek a meneküléssel

Londoni metró (Array)
Londoni metró (Array)
A szuverén adósságeszközök hozamai a nulla felé tendálnak, mindenki idemenekül a pénzügyi pánik miatt. A britek azonban más irányba tartanak az EU-kilépés bizonytalansága miatt.

Londoni pénzügyi elemzők szerint zéró felé indultak a héten a biztonságos befektetői menedéknek tekintett szuverén adósságeszközök hozamai, miután a piaci felfordulás elől menekülő tőke tömegesen áramlik ezekbe a papírokba.

Nagy-Britannia adóskockázati mérőszámai ugyanakkor éles ívben az ellenkező irányba tartanak a kilátásokat terhelő kockázatok, köztük a brit EU-tagság jövőjével kapcsolatos bizonytalanság miatt.

A Markit Financial Information Services piaci információszolgáltató cég péntek esti hétzáró kimutatása szerint a brit szuverén törlesztési leállás kockázatára köthető piaci biztosítási csereügyletek (CDS) középárfolyama jelenleg 37 bázispont – tízmillió dollárnak megfelelő névértékű ötéves brit államkötvényre 37 ezer dollár – környékén jár a londoni kereskedésben az irányadó ötéves lejáratra. A Markit adatai szerint a brit CDS-középárfolyam az év eleje óta megduplázódott – írja az MTI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik