Pénzügy

A Mercedes havi 22 ezer forintért kínál albérletet a dolgozóinak Kecskeméten

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. – dolgozói juttatásként – kedvezményes áron kínál lakhatást dolgozóinak Kecskeméten, 40 frissen felújított bérlakásban – olvasható a gyár közleményében.

A konstrukció Magyarországon egyedülálló, legalábbis a 24.hu nem hallott hasonlóról mostanában a piaci szférában.

Ezekről a lakásokról van szó a látványterv szerint:

Mercedes-Benz_Kecskemét Téglás utca látványterv

A gyár által nyújtott támogatás révén 34 kisebb, 43 négyzetméteres lakás és 6, egyenként 51 négyzetméteres összkomfortos, központi fűtéses, beépített konyhával ellátott lakás bérlésére nyílik lehetőség. A ház előtt lévő gépkocsibeállók szintén bérelhetőek.

A lakásokat havi 21-25 ezer forintért bérelhetik a dolgozók – tudtuk meg piaci forrásokból.

Kecskeméten a hasonló lakások piaci bérleti díja 65-95 ezer forint között mozog. A legnagyobb ingatlankereső portálon összesen 118 albérletet kínálnak a városban.

A Mercedes-bérlakások egy ingatlankezelő tulajdonában vannak, velük kötött szerződést a gyár a bérleti díj kiegészítéséről. A német autógyártónál közel 4 ezren dolgoznak, közülük sokan ingáznak más településekről Kecskemétre.

A lakásokra pályázni lehet. Figyelembe veszik a gyárnál eltöltött időt, a vállalatnál dolgozó hozzátartozók számát, a pályázó gyermekeinek számát, valamint az állandó lakóhely Kecskeméttől való távolságát. Fontos szempont, ha valaki egyedül neveli a gyermekét.

FRISSÍTÉS: Olvasóink jelezték, hogy tavaly nyáron a Hankook bővítette apartman épületét Dunaújvárosban. Ezek azonban inkább munkásszállónak tekinthetők, semmint cafeteria keretében nyújtott albérlettámogatásnak. A Hankook-lakások többsége kétfős, 26 m2-es lakóegység, a házban összesen nyolcszázan laknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik