bankautomata (bankautomata, pénzfelvét, )
Pénzügy

Új bankszámlát nyitott? Meglepetés érheti készpénzfelvételnél!

24.hu
24.hu

2016. 02. 02. 14:11

Korábban a témában:

Fura jelenségre hívta fel a figyelmet az Azémpénzem.hu: aki új bankszámlát nyit, azzal szembesülhet, hogy bár a korábbi főszámlájánál nem változtatta meg a díjmentes készpénzfelvételi nyilatkozatot, ennek ellenére mégsem lesz neki ingyen az automata megcsapolása. A lapnak legalábbis több olvasója panaszkodott róla, hogy a számlavezető bank egyszer csak törölte korábbi nyilatkozatát.

Megkérdezték a bankokat is, mi lehet emögött, de nem kaptak ésszerű magyarázatot. Így valamifajta automatizmust sejtenek a háttérben, vagyis azt, hogy amikor a számlanyitáskor a bankok továbbítják az adatokat a KHR-be, akkor az új számla kiüti a régit az ingyenes készpénzfelvételnél.

Számításaik szerint ez a malőr akár évi több mint 40 ezer forint pluszterhet is jelenthet valakinek, ha későn eszmél, és többnyire idegen automatából vesz fel pénzt.

Kommentek

Image: 73644269, Berki Krisztián az Éden Hotel műsorvezetője interjú közben., Place: Budapest, Hungary, License: Rights managed, Model Release: No or not aplicable, Property Release: Yes, Credit: smagpictures.comBerki továbbra is milliókért dolgozhat a TV2-nek
Alaposan bekavarhat a CSOK a lakáspiacon