Pénzügy

Feladta Magyarországot az Air Malta

Az előzetes tervekkel ellentétben nem repül Budapestre az Air Malta a nyári időszakban, így Valettába sem lehet utazni a légitársasággal. A fapadosok szoríthatták ki őket a piacról.

Az előzetes tervekkel ellentétben nem repül Budapestre az Air Malta a nyári időszakban. A járatokat már törölték a foglalási rendszerekből és az érvényes repülőjeggyel rendelkező utasok értesítést kaptak a légitársaságtól, hogy jegyüket más járatokra foglalták át – derül ki az AIRportal.hu cikkéből.

Az Air Malta magyarországi képviseletét ellátó Tensi Aviation Kft. a portálnak megerősítette, hogy nem lesz Air Malta járat Valetta és Budapest között a 2016-os nyári menetrendben. Információik szerint a légitársaságnál átalakítások zajlanak, ennek részeként több útvonal megszüntetése mellett döntöttek, köztük a budapestit is törölték.

A kivonulás konkrét oka az lehet, hogy Budapest és Málta között ebben az évben a légitársaságok által kínált ülőhely-kapacitás megduplázódik, hiszen a Wizz Air mellett már a Ryanair is üzemeltet majd járatokat az útvonalon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik