Pénzügy

Feljebb pumpálják az állami cégvezetők bérét

cegvezeto(430x286).jpg (cégvezető, iroda, )
cegvezeto(430x286).jpg (cégvezető, iroda, )

A 2010-ben bevezetett takarékossági intézkedésekkel az állami cégvezetők havi bérét bruttó 2 millió forintban korlátozták. Ezt hatálytalanította a kormány szeptember 15-i rendelete, előírva, hogy „a vezetői juttatásokat és követelményeket közelíteni szükséges a piaci vezetői bérekhez és követelményekhez, továbbá a jelenlegi prémiumok jelentős részét be kell építeni az alapbérbe”. Ez alapján a vezetői bérplafont a pénzügyi szektorban 5 millióra, az energiaszolgáltatóknál és a kiemelt stratégiai jelentőségű cégeknél 4 millióra, míg a többieknél 3 millióra emelték – emlékeztetett a vg.hu.

Az e feletti kifizetéseket viszont az éves bér 20 százalékában korlátozták, igaz, veszteséges cég ilyen címen nem utalhat pénzt.

Újdonság ehhez képest, hogy egy újabb kormányrendelet december végén az 5 milliós kategóriába tette át az MVM-et, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőt, a Szerencsejáték Zrt.-t  és a MÁV-ot. Az MVM-nél még nincs döntés arról, hogy pontosan kiknek és mennyivel emelkedik a javadalmazása, de a bértömeg nem változik – közölték a lappal. A villamosenergetikai cégnél pedig azt mondták nekik, hogy csak a jutalmakat, prémiumokat építik be a fizetésekbe. Bővebb infóért kattintson. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik