nyugdíjszámla (nyugdíjszámla, nyugdíjas, internet, )
Pénzügy

Hiba a korhatár előtti ellátás folyósításánál?

24.hu
24.hu

2016. 01. 13. 14:42

Korábban a témában:

A KNOÉ Egyesület közleményben szólította fel a kormányt, haladéktalanul intézkedjen, hogy az irányítása alatt álló Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) a visszaható hatállyal a nyugdíjától megfosztott, korhatár előtti ellátottnak átminősített réteg járandósága vonatkozásában, a hatályos jogszabályok szerint járjon el.

Mint írják, a 2016. évi januári járandóságban ugyanis az 1,6 százalékos nyugdíjemelést igen, de az 1 százalékos személyijövedelemadó-csökkenést nem érvényesítették. Felhívták a figyelmet arra, hogy a korhatár előtti öregségi nyugdíjak megszüntetéséről, a korhatár előtti ellátásról és a szolgálati járandóságról szóló törvény (annak is a 4. § (3) bekezdése) világosan megfogalmazza, hogy amennyiben a személyi jövedelemadó mértéke megváltozik, a korhatár előtti ellátás folyósított összegét módosítani kell. (Megnéztük, tényleg így van.) A személyi jövedelemadó mértéke 2016. január 1-től a vonatkozó hatályos jogszabály szerint 15 százalékra csökkent, azonban a módosítást a KNOÉ Egyesület által képviselt réteg vonatkozásában nem érvényesítették – írták közleményükben.

A KNOÉ Egyesület úgy véli, hogy a jogszabályok betartása a kormányzati szervek számára nem lehetőség, hanem kötelezettség!

Megkértük az ONYF-et, reagáljon a közleményre. Itt olvashatják a válaszukat. 

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CANNES, FRANCE - MAY 21:  Nicole Kidman departs after the 'How To Talk To Girls At Parties' screening during the 70th annual Cannes Film Festival at on May 21, 2017 in Cannes, France.  Celebrities, fans and the movie world have descended on Cannes for this year's festival of the screen. For seventy years The Croisette Boulevard has always been the centre of athe place watch the rich and dandy and people from all walks of life to promenade.  (Photo by Christopher Furlong/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.