nyugdíjszámla (nyugdíjszámla, nyugdíjas, internet, )
Pénzügy

Hiba a korhatár előtti ellátás folyósításánál?

24.hu
24.hu

2016. 01. 13. 14:42

Korábban a témában:

A KNOÉ Egyesület közleményben szólította fel a kormányt, haladéktalanul intézkedjen, hogy az irányítása alatt álló Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) a visszaható hatállyal a nyugdíjától megfosztott, korhatár előtti ellátottnak átminősített réteg járandósága vonatkozásában, a hatályos jogszabályok szerint járjon el.

Mint írják, a 2016. évi januári járandóságban ugyanis az 1,6 százalékos nyugdíjemelést igen, de az 1 százalékos személyijövedelemadó-csökkenést nem érvényesítették. Felhívták a figyelmet arra, hogy a korhatár előtti öregségi nyugdíjak megszüntetéséről, a korhatár előtti ellátásról és a szolgálati járandóságról szóló törvény (annak is a 4. § (3) bekezdése) világosan megfogalmazza, hogy amennyiben a személyi jövedelemadó mértéke megváltozik, a korhatár előtti ellátás folyósított összegét módosítani kell. (Megnéztük, tényleg így van.) A személyi jövedelemadó mértéke 2016. január 1-től a vonatkozó hatályos jogszabály szerint 15 százalékra csökkent, azonban a módosítást a KNOÉ Egyesület által képviselt réteg vonatkozásában nem érvényesítették – írták közleményükben.

A KNOÉ Egyesület úgy véli, hogy a jogszabályok betartása a kormányzati szervek számára nem lehetőség, hanem kötelezettség!

Megkértük az ONYF-et, reagáljon a közleményre. Itt olvashatják a válaszukat. 

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

German Chancellor Angela Merkel greets an interactive robot at the digitalSTROM stand during the annual Girl's Day fair at the chancellery in Berlin on April 26, 2017.
The fair aims to attract young women to hi-tech and engineering jobs.  / AFP PHOTO / John MACDOUGALL
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.