Pénzügy

CSOK: a kormány részletes tájékoztatást küldött a bankoknak

csok (Array)
csok (Array)

Annak érdekében, hogy a családok mielőbb hozzájuthassanak a családi otthonteremtési kedvezményhez, a kormány részletes tájékoztatást küldött a programról a bankoknak. A pénzintézetek így már minden tudással bírnak ahhoz, hogy a hozzájuk érkező kérelmeket elbírálhassák – írja az NGM közleményében.

A kormány minden bankot arra kér, hogy tegyenek meg minden azért, hogy a családok mielőbb élhessenek az Otthonteremtési program kedvezményeivel és a támogatásokat mielőbb folyósítsák.

CSOK – meggazdagíthat, vagy nyomorban hagyhat

A kormány célja, hogy a családok minél olcsóbban juthassanak saját otthonhoz. Az Otthonteremtési Program egyformán szól a családalapítás előtt állóknak, a még gyermektelen fiatal házasoknak, a gyermeküket egyedül nevelőknek, az örökbefogadóknak, az egygyermekes, a kétgyermekes, a három vagy több gyermekes családoknak, az új lakás építőknek vagy vásárlóknak, az új ház építőknek és vásárlóknak, a használt lakás vásárlóknak és a lakásukat bővítőknek. Nekik mostantól mind olcsóbb az otthonteremtés – jelenti ki a minisztériumi közlemény.

Az Otthonteremtési Program legfontosabb elemei: a lakásépítési áfa csökkentése, az adó-visszatérítési támogatása, a vissza nem térítendő családi otthonteremtési kedvezmény és a három vagy több gyermekes családoknak szóló 10 millió forintos állami támogatású hitel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik