Simicska Lajos (Array)
Pénzügy

Váratlan fordulat a Simicska-Orbán háborúban

24.hu
24.hu

2016. 01. 12. 10:49

Egy igen érdekes nyilatkozatot kaptunk egy német cégtől a Simicska-Orbán háború legújabb csatájával, az oszlopháborúval kapcsolatban.

Mint arról beszámoltunk, a Simicska-féle Mahir oszlopait a Főváros Kocsis Máté kezdeményezésére elbontatja. Most azon megy a vita, hogy a bíróság kit tiltson el a jogellenes cselekedettől, a Mahirt vagy a Fővárost. Magyar György a Mahir ügyvédje korábban azt mondta, a Mahir nemzetközi kértérítési pereket akaszt a Főváros nyakába, amelynek összege több milliárdos is lehet.

A meglepetés az, hogy a Mahir Citiposter Kft. másik ötven százalékos tulajdonosa – a német euroAWK köztéri reklámcég, illetve annak hazai leányvállalata – azt közölte lapunkkkal, hogy nem indítottak, és nem is terveznek indítani sem nemzetközi, sem itthoni pereket a Főváros ellen.

Ahogy írják:

Az euroAWK (sem annak magyar leányvállalata) nem kezdeményezett jogvitát sem a washingtoni beruházásvédelmi vitarendezési fórum, sem más nemzetközi vagy hazai vitarendezési fórum előtt, ilyen indítását nem is tervezi, továbbá nem adott semmilyen megbízást ilyen jogvita előkészítésére vagy kezdeményezésére. A sajtóban megjelent minden ezzel ellentétes állítás nem helytálló.

Vagyis Magyar György csak Simicska (és cégének) nevében beszélhetett, a német cég nem akar perelni (az ügyről bővebben ebben a cikkünkben is olvashat.)

Megkerestük Magyar Györgyöt, aki tőlünk értesült először az euroAWK közleményéről. Kérdésünkre azt mondta a 24.hu-nak, hogy ő a Mahir Citiposter Kft. érvényes megbízásából járt el, és nem dolga kommentálni a közleményt.

Hozzátette: minden szavát vállalja, amikor felhívta a figyelmet arra, hogy a Mahir egyik tulajdonosa egy nemzetközi cég, így a Mahir részére megnyílhat a jogorvoslat a nemzetközi fórumokon is. Az ügyvéd egyébként úgy tudja, hogy a német cégcsoport egy más irányultságú ügyvédi irodát kért fel a cég képviseletére.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

BELGRADE, SERBIA - MAY 27: Leonardo (C) of Partizan celebrate with the fans after the final match of Serbian Cup between Fc Partizan and Fc Crvena Zvezda on May 27, 2017 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.