Pénzügy

Váratlan fordulat a Simicska-Orbán háborúban

Simicska Lajos (Array)
Simicska Lajos (Array)

Egy igen érdekes nyilatkozatot kaptunk egy német cégtől a Simicska-Orbán háború legújabb csatájával, az oszlopháborúval kapcsolatban.

Mint arról beszámoltunk, a Simicska-féle Mahir oszlopait a Főváros Kocsis Máté kezdeményezésére elbontatja. Most azon megy a vita, hogy a bíróság kit tiltson el a jogellenes cselekedettől, a Mahirt vagy a Fővárost. Magyar György a Mahir ügyvédje korábban azt mondta, a Mahir nemzetközi kértérítési pereket akaszt a Főváros nyakába, amelynek összege több milliárdos is lehet.

A meglepetés az, hogy a Mahir Citiposter Kft. másik ötven százalékos tulajdonosa – a német euroAWK köztéri reklámcég, illetve annak hazai leányvállalata – azt közölte lapunkkkal, hogy nem indítottak, és nem is terveznek indítani sem nemzetközi, sem itthoni pereket a Főváros ellen.

Ahogy írják:

Az euroAWK (sem annak magyar leányvállalata) nem kezdeményezett jogvitát sem a washingtoni beruházásvédelmi vitarendezési fórum, sem más nemzetközi vagy hazai vitarendezési fórum előtt, ilyen indítását nem is tervezi, továbbá nem adott semmilyen megbízást ilyen jogvita előkészítésére vagy kezdeményezésére. A sajtóban megjelent minden ezzel ellentétes állítás nem helytálló.

Vagyis Magyar György csak Simicska (és cégének) nevében beszélhetett, a német cég nem akar perelni (az ügyről bővebben ebben a cikkünkben is olvashat.)

Megkerestük Magyar Györgyöt, aki tőlünk értesült először az euroAWK közleményéről. Kérdésünkre azt mondta a 24.hu-nak, hogy ő a Mahir Citiposter Kft. érvényes megbízásából járt el, és nem dolga kommentálni a közleményt.

Hozzátette: minden szavát vállalja, amikor felhívta a figyelmet arra, hogy a Mahir egyik tulajdonosa egy nemzetközi cég, így a Mahir részére megnyílhat a jogorvoslat a nemzetközi fórumokon is. Az ügyvéd egyébként úgy tudja, hogy a német cégcsoport egy más irányultságú ügyvédi irodát kért fel a cég képviseletére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik